Hoppa till innehåll
Startsida » Nyheter och Artiklar » Var smart, välj CurvesSmart®

Var smart, välj CurvesSmart®

  • Motion

 

Vinterkylan är på ingång, men det behöver inte betyda att din träningsrutin fryser inne. När det är kallt ute kan det tvärtom kännas extra lockande att komma in på Curves och få upp värmen med hjälp av ett härligt träningspass. Här blir du motiverad att öka pulsen och fylla på energinivåerna. Ett CurvesSmart*-träningspass är en riktig humörhöjare som bara tar 30 minuter. Extra pepp får du av Curves-tränarna och vår vänliga Curves-gemenskap.

 

Varför ska jag välja CurvesSmart?*

Det fina med CurvesSmart* är att det bygger på realistiska mål – mål som är unika för dig. Du börjar med att tillsammans med din tränare gå igenom alla maskiner. Ni fastställer vilken intensitet du bör uppnå i varje maskin, baserat på dina mål och din fitnessnivå. Informationen sparas i CurvesSmart*-datorn som du har tillgång till via din personliga CurvesSmart*-bricka. 

Ett CurvesSmart*-träningspass fungerar precis som alla andra träningspass på Curves. Skillnaden är att du loggar in på varje maskin med hjälp av din personliga bricka. En lampa lyser grönt om du tränar med din målintensitet. Annars lyser lampan rött. Du får med andra ord feedback varje sekund av träningen, och det håller motivationen uppe. Ingen vill ju hamna i den röda zonen!

När du har avslutat din träning loggar du in med din bricka på huvuddatorn där dagens träningsinformation har sparats. Där kan du se dina resultat: ungefärligt antal kalorier du har bränt, antal repetitioner per maskin och rörelseomfång. Du får även information om hur väl din muskelstyrka är balanserad över hela kroppen, och mycket annat. CurvesSmart* spårar all denna information över tid så att du kan följa dina framsteg och hålla koll på vilka områden där träningsprogrammet kan behöva justeras.

Naturligtvis vill du alltid hålla dig i den gröna zonen och komma upp i din målintensitet. Men somliga dagar vill din kropp inte vad du vill. Kanske har du sovit dåligt, eller så är en förkylning på väg. Då kan du inte träna med din fulla träningspotential. Sånt händer oss alla, och CurvesSmart* kommer att ta hänsyn till det genom att justera ner dina mål. När du blir starkare och i bättre form kommer CurvesSmart* automatiskt att höja belastningen. Din Curves-tränare följer dig och alla andra medlemmar när ni tränar, och CurvesSmart* följer varje steg du tar, varje dag.

 

Vilket CurvesSmart-program ska jag välja?*

Det finns fyra olika CurvesSmart*-träningsprogram som är anpassade för olika behov och mål. Din tränare hjälper dig att välja det program som passar dig allra bäst. Här är en kort översikt.

 

 

Fit och tonad 

Det här är det populäraste programmet. Det består av standard-träningsprogrammet för hela kroppen och kombinerar styrka, kondition och smidighet vid den intensitet som passar just din fitnessnivå.

Kondition

Med detta program tränar du vid 50 procent av din maximala intensitet. Det här är ett bra val för dig som har hälsorelaterade problem eller har nedsatt rörlighet.

Muskelstorlek och styrka

Medlemmar som tränar på en avancerad nivå och som vill uppnå maximal styrka och muskeltillväxt kommer att gilla detta kroppsformningsprogram. Det kombinerar högintensiv träning med en lågintensiv, aktiv återhämtningsdag.

Uthållighet

Om du är en fitnessentusiast som tränar för ett hinderlopp, maraton eller cykellopp ska du välja vårt uthållighetsprogram. Det är ett belastningsprogram för både kondition och muskler som pushar dig att prestera maximalt vid varje träningspass. Detta program ska endast användas 6 veckor åt gången. 

CurvesSmart* i den bekväma, stimulerande och vänliga Curves-klubbmiljön är exakt den motivation du behöver för att hålla dig aktiv och i fin form hela vintern. Ha det så roligt! 

 

Connect to a coach

Share via